Zaterdag 8 september houden de culturele instellingen in Amstelveen gezamenlijk een open dag. Cobra Museum, P60, Platform C, de Schouwburg en de Bibliotheek zetten hun deuren open en nodigen burgers in de regio uit een kijkje bij hen te nemen. Om 13.00 uur wordt de open dag officieel geopend met een optreden op het Stadsplein. Voor kinderen is er een puzzeltocht langs de instellingen, waarmee ze kans maken op een prijs.

In het Cobra Museum heeft iedereen gratis toegang en men kan zelfs een bezoek te brengen aan het depot, waar duizenden kunstobjecten liggen opgeslagen (van tevoren voor opgeven via de website). Om het kind in zich opnieuw te ontdekken, kan iedereen zich laten testen door behulpzame kinderen. Die geven volwassenen meteen een sluitende diagnose of het kind in hen nog te redden is.

P60

Men kan ook samen met de tentoonstellingsmakers een rondje door het museum lopen en is er een schilderworkshop voor kinderen. www.cobra-museum.nl

P60 nodigt uit alle bijzondere plekjes van het gebouw te ontdekken. Directeur-bestuurder Gerard Lohuis geeft een rondleiding. Men krijgt een indruk van hoe het er eigenlijk backstage aan toe gaat en kan zien wat staat er te gebeuren in het nieuwe seizoen. www.p60.nl

Platform C

Platform C zet tijdens deze open dag haar deuren wijd open voor iedereen. Zingen, muziek maken, dansen, acteren, een taal leren, kunst bekijken, fotograferen, creatief bezig zijn, het is allemaal leuk. www.platform-c.nu

Schouwburg

Bij de Schouwburg Amstelveen mag men dwalen in het achterhuis, de kleedkamers, de artiestenfoyer en het toneelhuis. Er zijn voorproefjes van artiesten (Lavinia Meijer en Hans Dulfer Band) en er worden films gedraaid in de nieuwe filmzaal. Tijdens de open dag gaat ook de voorverkoop van Youp van ’t Hek en Brigitte Kaandorp van start. www.schouwburgamstelveen.nl

Bibliotheek

De Bibliotheek heeft tijdens de open dag het motto ´Kijk door andermans ogen´. Men kan er de ‘levende boekencollectie’ ontmoeten: mensen die net even anders zijn dan de bezoekers. “Leen ze voor 20 minuten en vraag ze het hemd van het lijf”, adviseert de bieb. Bezoekers kunnen ook meedoen aan het taalcafé en ervaren hoe lastig of leuk het is een compleet andere taal te leren. Ook voor kinderen is er veel leuks. www.debibliotheekamstelland.nl/opendag  

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.