Tot en met woensdag 10 november staan zeventien titels op de filmagenda van Cinema Amstelveen. Een aantal premières zoals Eiffel, Pig (Nigolas Cage) en Tre Piani (Italiaans drama). Daarnaast staan twee Nederlandse producties op de agenda: Nr. 10 (Alex van Warmerdam) en Mijn Vader is een Vliegtuig (Pierre Bokma).Effel betreft het verhaal over ingenieur Gustave Eiffel. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan zijn voeten. De Franse overheid vroeg hem een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel hield zich echter liever bezig met een ander project. Alles veranderde toen zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen.

Pig
Zonderling Rob (Nicolas Cage) woont in de wildernis van Oregon met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden. Maar dan zal hij ook zijn verleden onder ogen moeten komen…

Tre Piani 
Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome wanneer een reeks gebeurtenissen ze voor altijd met elkaar verbindt. De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met de geheimen die hen binden en uit elkaar drijven.
Tre piani werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021.

Nr. 10
Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later begint hij zich pas iets af te vragen over zijn afkomst, als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Mijn Vader is een Vliegtuig
Wanneer haar moeder plotseling overlijdt slaan bij de geslaagde veertiger Eva de stoppen door. Verdrongen herinneringen uit haar jeugd – waarin de kleine Eva bang was voor haar onberekenbare, psychotische vader – komen weer naar boven en Eva raakt de grip op de werkelijkheid kwijt.

Met een Cinevillepas zijn alle films gratis toegankelijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.