De Zonnehuisgroep Amstelland bestaat honderd jaar. Eerder dit  jaar was daarom groot personeelsevenement gepland, maar het kon wegens de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief werd een ‘4daagse’ georganiseerd, waarbij 130 medewerkers liepen of fietsten in de etappes langs de tien Zonnehuis-locaties.

Op de laatste dag van de 4daagse liep een groep in estafettevorm de hele afstand van meer dan 50 kilometer. Collega’s, bewoners en cliënten zorgden voor een warm onthaal bij elke stempelpost. Onduidelijk is wanneer het parcours werd afgelegd, want media waren niet uitgenodigd.

Ouderenzorg

Met zeven stuivers (15 eurocent) richtte Jo Visser op 24 mei 1921 de Vereniging Het Zonnehuis op. Zij werd zelf een tijdlang verpleegd toen ze een longziekte had, maar verpleeghuiszorg was er toen alleen voor rijke mensen. Zo kwam zij op het idee om Zonnehuizen te stichten. Jaren geleden splitste de Zonnehuisgroep Amstelland zich van de andere Zonnehuizen het land af.

Zelfde historie

Maat bestuurder (directeur) Thijs Houtappels zegt met hen te delen in dezelfde ontstaansgeschiedenis die begon bij haar. “Of wij nu in de wijk werken of in een van de Zonnehuizen, of cliënten ondersteunen met dagbesteding.” Volgens hem was Visser een ambitieuze vrouw die zich hard maakte voor de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen. “Voor ons geldt daarom 24 mei 1921 als de start van onze historie.”

De ouderenzorgorganisatie in Amstelland heeft gespecialiseerde verpleeghuizen, wijkteams, een zorghospice, revalidatie of dagbesteding in De Ronde Venen, Amstelveen, Amsterdam en Ouder-Amstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.