Bij minimaal drie op het gemeentelijke afvalstation ingeleverde spaarlampen krijgt men tijdens de Nationale Recycleweek van 11 tot en met 17 oktober een gratis kindervoorleesboek (op=op). Het Afval(breng)station is gevestigd op bedrijventerrein Legmeer, Grutterij 26.

De gemeente wil voorkomen dat afgedankte elektrische apparaten en lampen (e-waste) na de vele klusprojecten en opruimacties alsnog in de ondergrondse restafvalcontainer verdwijnen.

Recycleweek

Op 14 oktober is het International E-waste Day, midden in de Nederlandse Nationale Recycleweek. Via het gratis kindervoorleesboek leren kinderen en hun (groot-) ouders op een leuke manier hoe goed en makkelijk het is om je lampen en elektrische apparaten altijd te recyclen. De Nationale Recycleweek is een initiatief van overheid, gemeenten, retail en producenten en importeurs van elektrische apparaten en lampen, om de inzameling van e-waste te stimuleren.

Inzameling

Op het Afvalbrengstation wordt elektronisch afval apart ingezameld. De volle containers gaan naar De Kwakel waar het wordt gesorteerd. Gespecialiseerde bedrijven halen er daarna koelvloeistof en metalen uit, zoals goud en koper. Oude apparaten kunnen trouwens ook afgeven worden bij de winkel waar een vergelijkbaar product is gekocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.