Raadslid Jacqueline Höcker van de, sinds haar afscheiding van de lokale partij AVA naar haar genoemde fractie (lijst Höcker) komt vanavond met het voorstel een gemeentelijk fonds te creëren ten behoeve van sport en cultuur voor mensen met een minimaal inkomen. Eerder stelden diverse partijen in raadscommissies voor daarvoor de zogeheten Amstelveenpas (een kortingskas) op te waarderen.

Het zogenoemde Volwassenenfonds moet volgens voor de minima lessen en materialen voor bijvoorbeeld sportverenigingen, fitness, voetbal, muziek- en dansles financieren. Hoeveel geld met het fonds gemoeid zal zijn, meldt het raadslid niet.

Geen middelen

Zij vindt dat minima die willen bewegen en sporten niet gehinderd mogen worden door gebrek aan middelen. De gemeenteraad behandelt vanavond de nieuwe Sport- en Beweegnota van B&W. Overigens bestaat er al een landelijk sport- en cultuurfonds waarbij de gemeente is aangesloten, maar dat is kennelijk voor jongeren bestemd. Höcker wil de financiële drempels voor volwassenen wegnemen.

Sport en bewegen draagt bij aan gezondheid, plezier, sociale interactie en een positieve instelling, vindt zij. “Het is belangrijk mensen te motiveren en te stimuleren om te sporten, dansen en bewegen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.