Een bewoonster van de Rembrandtweg moet per direct wegens beschimmeling van haar woning worden geherhuisvest. Daarop heeft de gemeente bij woningcorporatie Eigen Haard aangedrongen.

“Deze mevrouw woont, samen met haar zoontje, al jaren in een woning met vocht en schimmel, en moet per direct een andere woning krijgen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Geschrokken

Op uitnodiging van burgerraadslid Gonnie van Rietschoten (AVA) bezocht de wethouder vrijdagochtend, samen met haar en de Bewonersraad Amstelveen, de woning. “We zijn geschrokken van wat wij aantroffen”, zegt Van Rietschoten. “De hele woning zit onder de vochtplekken en schimmel.”

Ongezond

Reparaties brachten de afgelopen jaren geen oplossing en als het hard regent komt er water naar binnen. Aanwezigen stelden vast dat als gevolg van het vocht en de schimmel er in deze woning al jaren geen gezond leefklimaat is.

De gemeente, de Bewonersraad Amstelveen en Eigen Haard tekenden onlangs prestatieafspraken waarin nadrukkelijk aandacht is voor vocht- en schimmelproblematiek. “Dit moet met meer urgentie worden opgepakt”, zegt Ellermeijer. “De problemen in deze woning spelen al jaren en worden maar niet opgelost. Je kunt mensen niet in de schimmel laten zitten. Deze bewoonster moet per direct worden geherhuisvest en deze woning grondig gerenoveerd.”

Reparaties

“Er zijn al jaren problemen“, geeft bestuursvoorzitter Bert Halm van Eigen Haard toe. “We hebben vaak reparaties uitgevoerd. Helaas zijn de problemen steeds teruggekomen. We gaan nu ingrijpender te werk om de situatie op te lossen. Gezien de situatie maken we afspraken met de huurster of ze tijdelijk of definitief naar een andere woning wil verhuizen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.