Op landelijke televisie is zaterdag 20 maart te zien hoe het herstel van de Urbanuskerk in Bovenkerk vordert. R Roderick Vonhogen presenteert zijn programma uit de kerk en fietsend door Bovenkerk om 16.25 uur bij KRO- NCRV op NPO 2.

Hij praat met Chris van den Helder over de St. Urbanus Chocolade, met Clem Venne over de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus met Ad Verkleij van de de R.K. parochie Amstelland. Daarna volgt met uitvoerder Willem Polle van aannemer Nico de Bont een rondleiding over de bouwplaats van de herbouw.

Fietsen

Hij fietst ook mee met de St Urbanus Chocolade bakfiets van Chris van den Helder door Bovenkerk en helpt met de verkoop van de repen, om zo de herbouw van een kerk te steunen en wil zien en horen hoeveel St. Urbanus Chocolade al is verkocht.

Daar geeft Van den Helder overigens graag antwoord op. Sinds september 2018 (net na de brand) zijn er al ruim 20.000 repen verkocht.  Netto opbrengst: 70.000 euro. Het streven van 100.000 euro hoopt hij dit jaar te verwezenlijken.

Maar ook de andere vrijwilligers zorgen voor inkomsten met verschillende acties. De teller staat inmiddels op 370.000 euro.

1 REACTIE

  1. Oei oei, landelijke TV! Wedden dat “toevallig” enkele lokale politieke bobo’s ook weer “toevallig” een reep komen kopen.😂😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.