Het volgens de gemeente technisch failliete Cobra Museum voor Moderne Kunst krijgt € 90.264 van het Kickstart Cultuurfonds. Daarmee kan het museum aanpassingen doen om het publiek op een veilige manier de volgende tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’, die in mei begint, te laten bezoeken. Het kan er zeven dagen per week van ’s morgens tot ’s avonds tien uur terecht.

De bijdrage wordt onder meer ingezet om ruimere openingstijden te realiseren tijdens die publiekstrekker, zoals het museum de expositie omschrijft. Van 28 mei tot en met 26 september is het museum dus zeven dagen per week open, met verruimde openingstijden, elke dag van 10.00 tot 22.00 uur. De verruimde openingstijden maken het mogelijk de vele bezoekers veilig en coronaproof te ontvangen.

Partners

Naast de aanpassingen werkt het museum met de partners Gemeente Amstelveen en Metropoolregio Amsterdam aan vergroting van bereikbaarheid en toegankelijkheid voor bewoners uit Amstelveen en de MRA.

Al eerder ontving het museum een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om op maandag open te gaan voor ouderen en kwetsbaren en de toegankelijkheid van de tentoonstelling ‘Onder de huid – Claude Cahun’ te vergroten. Het museum zegt verheugd te zijn over deze tweede toekenning.

Kickstart Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds van BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, het ministerie van OCW, Stichting Droom en Daad, Ammado, Fonds 21, Zadelhoff Fonds / Zadelhoff Cultuur Fonds / Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Stichting Elise Mathilde Fonds, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting. Zij sloegen de handen ineen om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de corona maatregelen.

Kahlo & Rivera
Van mei 2021 toont het Cobra Museum voor het eerst in Nederland de bijzondere Gelman Collection of Modern Art met kunst uit Mexico. Naast schilderijen van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) en de andere Mexicaanse modernisten, is ook een selectie tekeningen en foto’s te zien. De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution biedt de kans om de wereld van de wereldberoemde Mexicaanse modernisten te ontdekken.

2 REACTIES

  1. En weer krijgt het Cobra een onevenredige grote hap van de subsidies om te showboaten met deze tentoonstelling, terwijl de bijdrages aan cultuur in de breedte afnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.