Via een game, swipespel, op een interactieve reclamezuil in het Stadshart kan iedereen deze week meedoen (tot 8 juli) aan het scoren en zien hoe men afgedankte energiezuinige lampen kunnen recyclen. De game wordt tegelijkertijd in 20 verschillende winkelcentra gespeeld, waardoor de high score landelijk zichtbaar is.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland. Het gratis te spelen swipespel is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte lampen en kleine ict-apparaten in de Wecycle-bak in de supermarkt. Het spelen in de winkelcentra is anoniem. Het spel is tot en met 15 juli ook op de mobiele telefoon of tablet te spelen via wecycle.nl/scoor. Bij spelen op mobiel of tablet zijn prijzen te winnen.

 10.000 inzamelpunten

Wecycle is een organisatie die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. Er zijn 10.000 inzamelpunten in Nederland. De stichting werkt samen met veel inzamelpartners, waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en vervoerders en verwerkers van e-waste.

In 2017 heeft zij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden, meldt zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.