CultuurKabaal van Platform C is deze maand weer in wijkcentrum Alleman (Den Bloeyenden Wijngaerdt) te vinden met een nieuwe serie cursussen voor jongeren van 8 tot 12 jaar. Onder Platform C vallen de Muziek- en Dansschool en Bibliotheek Amstelveen. Ook de gemeente is bij het initiatief betrokken. Kosten: € 60 per serie van 9 lessen en € 42 met de Amstelveenpas.

De bedoeling is dat jongeren in hun eigen wijk aan de slag gaan met wat zij leuk vinden en zo hun talenten ontdekken. Er zijn cursussen DJ, Animatie & Programmeren en Streetdance. Elke cursus bestaat uit 9 lessen van een uur

Kabaal

Op maandag 20 september ging CultuurKabaal van start. De cursussen zijn na schooltijd te volgen. Al zijn zij inmiddels begonnen, wie mee wil doen kan zich nog inschrijven. Alle nodige informatie is te vinden op https://www.platform-c.nu/cultuurkabaal. Wie op een later moment instroomt, betaalt naar rato een gedeelte van het cursusgeld.

Streetdance

Bij de cursus Streetdance op dinsdagmiddag tussen 15.45 en 16.45 uur is nog voldoende plaats. Ervaring is niet nodig, dus is het een kwestie van inschrijven, zegt Platform C. In de cursus wordt gewerkt aan choreografie, kracht en conditie. Door te freestylen tijdens een jam of battle ontwikkelen de deelnemers hun eigen stijl. Aanmelding en meer informatie via de site van Platform C. Het cursusgeld wordt berekend op basis van het aantal lessen dat wordt gevolgd.

 DJ en Animatie

Naast Streetdance op maandag biedt CultuurKabaal ook lessen DJ en Animatie & Programmeren op dinsdag. In de lessen DJ leren jongeren nummers soepel te mixen en zich alle ins en outs van het DJ-en eigen te maken. Bij Animatie & Programmeren draait het om het programmeren van interactieve animaties en het besturen van robots. Alle cursussen worden gegeven tussen 15.45 en 18.00 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.