Menno Valk is sinds 1 juni de nieuwe manager van zwembad De Meerkamp. Hij volgt Marcel van Vendeloo  op, die er 2,5 jaar leiding aan gaf. Valk werkte 24 jaar in de wereld van de zwembadexploitatie en krijgt onder meer als taak de bouw van het nieuwe zwembad te begeleiden. Hij zegt dat hem is opgevallen dat het in de sportwereld, inclusief de zwembaden, altijd draait om mensen en om energie.

Die energie krijgt men volgens hem van bewegen. “Ik ben zelf graag in beweging en voel energie op de fiets, in het zwembadwater, op de werkvloer en in mijn gezin. Het is mijn missie om de organisatie van zwembad De Meerkamp in beweging te brengen en energie te geven.”

Duizend bezoekers

De Meerkamp is 361 dagen per jaar open en trekt onder normale omstandigheden (corona even niet meegeteld) 360.000 bezoekers per jaar, ofwel bijna duizend bezoekers per dag. Het bad heeft zeventig medewerkers, die onder andere aan 1.300 kinderen per week zwemles geven, toezicht houden op de recreatieve bezoekers en banenzwemmers en aquasporten geven voor iedere leeftijd en voor elke conditie. Daarnaast biedt het een thuis aan diverse zwemclubs.

Motivatie

AmstelveenSport zegt met Menno Valk een zeer ervaren kracht aangetrokken te hebben. Hij zelf zegt in zijn werk het goede voorbeeld te willen geven en mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. “Daarvoor zoek ik graag naar de kracht van de mensen om mij heen en naar wat hen motiveert. Mensen laten ervaren wat hun kracht is, levert intrinsieke motivatie op en medewerkers die verantwoordelijkheid durven te dragen. Als tegenpresentatie verwacht ik flexibiliteit, betrokkenheid en toewijding.”

Hij is van plan het zwembadorganisatie verder te professionaliseren en te optimaliseren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.