Behalve de tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’, de beroemde Gelman Collection of Mexican Modern Art, zijn in het Cobra museum van zaterdag 5 juni af meer exposities te zien. Onder meer ‘Cobra en Politiek’ (tot 26 september) en ‘Karel Appel 100’ tot en met 24 oktober, ten gelegenheid van het feit dat wijlen de bekende Cobra-schilder zijn honderdste verjaardag zou vieren.

Het museum is elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur. De tentoonstelling met werken van Frida en Diego brengt veel Mexicaanse sferen met zich mee, die zich onder meer uiten in hapjes en foto’s.

 Ben Coba

Tot 24 oktober in ook de expositie Ben Cobra te zien. Los daarvan zijn er tal van andere activiteiten in het museum, zoals de familieworkshop My Deer Self & Framing Frida
(vanaf 6 jaar), die elke woensdag en zaterdag wordt gehouden. Op dinsdag 6 juli is en een feestelijke workshop t.g.v. de verjaardag van Frida Kahlo. Meer informatie & tickets.

Vrijdag 17 september wordt het symposium Identity & Activism gehouden. Meer informatie & tickets en op zondag 26 september volgt dat over The Kahlo Cult. Meer informatie & tickets

Verder zijn er diverse online activiteiten, waaronder de openingstalkshow van de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revoution. Hier te zien

Foto: Installatie van beroemd schilderij in de Mexicaanse expositie.

2 REACTIES

  1. Uiterst curieus: sedert mijn opmerking op deze blog (d.d. 02 mei jl.) over de exorbitante toegangsprijzen, zijn deze van de Cobra-site gehaald. Blijkbaar vond men dit zelf ook en wil er niet meer mee te koop lopen. Wel laf hoor. Maar goed misschien vergis ik mij en staan deze prijzen toch ergens (verborgen) op de site. Ik laat mij graag corrigeren.

    Mocht dit nu niet het geval zijn hierbij nogmaals de link naar die toegangsprijzen voor hen die met hun gezin denken een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling. Het is eind mei dus voor velen is het vacantiegeld inmiddels binnen.
    https://cobra-museum.nl/tickets-frida-kahlo-diego-rivera/

    • Zelfs met een museum jaarkaart ben je voor 1 bezoekje al met een gezin van 2 volwassenen en 2kinderen al €30,— kwijt aan toeslagen!
      Een museumjaarkaart kost voor volwassenen €64,50 pp en voor kinderen €34,50. Maw voor een gezin ben je minimaal al €198,— kwijt en reken ik nog niet alle toeslagen mee die bij elke grote tentoonstelling worden gevraagd.
      Zo wordt de culturele opvoeding/scholing van kinderen uit de wat lagere maatschappelijke lagen wel een duur grapje of wordt het ze eigenlijk ontzegd. Laat staan als je geen museumjaarkaart hebt.
      En dan te bedenken dat musea indertijd zijn ingesteld “tot verheffing van het gehele volk.” en dat iedereen wel belasting er voor mag betalen.
      Zie hier een cultureel beleid dat eigenlijk zeer hoogdrempelig is en steeds meer voor de maatschappelijke elite.

      Zeer jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.