Op 3, 10 en 24 juni (17.30 tot 20.30 uur) houdt het Jongerenwerk van gemeente Amstelveen de eerste editie van Girlsnight, een serie informatieavonden over seksualiteit, criminaliteit en hun zelfbeeld.  Deze avonden zijn bedacht en georganiseerd samen met meiden uit Amstelveen, zegt de gemeente.

Naast samen eten, praten de meiden met elkaar over de aangegeven onderwerpen, maar ook over social media en meer. Alle avonden vinden plaats op de Parlevinker 15.

Doel

Doel van de avonden is volgens de gemeente met de deelnemers sociale omgangsvormen, toekomstplannen en persoonlijke ontwikkeling te bespreken en daardoor positief te ontwikkelen. Jongerenwerk wil ‘de meiden in hun kracht zetten’ en weerbaarder maken tegen negatieve invloeden van buitenaf.

De avonden zijn afzonderlijk te volgen, ze kunnen kiezen voor het onderwerp dat hen aanspreekt. Er is steeds plaats voor zo’n tien meiden. Vragen en aanmelden kan via jongerenwerk@amstelveen.nl.

Self-love & Self-care
De meeting op de eerste avond, Self-love & Self care, staat in het teken van hoe de deelneemsters naar zichzelf en hun leven kijken. Alsmede het delen van eigen ervaringen over self-love en self-care met elkaar. Als afsluiter van deze avond kunnen zij op de foto gezet worden door fotograaf @barbarasalem.

 Seksualiteit

Op deze avond maakt de gemeente seksualiteit bespreekbaar, om meiden te helpen bij het stellen van een realistisch en positief beeld over liefde, relaties en seksualiteit. Daarnaast is er een escaperoom over de thema’s sexting en grooming.

Criminaliteit

Deze avond staat in het teken van ‘meiden in de criminaliteit’. Er wordt aandacht besteed aan bewustwording en eigen krachten die meisjes kunnen gebruiken om zich afzijdig te houden van criminaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.