Scholengemeenschap Panta Rhei voor vmbo en mavo biedt leerlingen uit leerjaren een en twee extra ondersteuning om achterstanden door corona weg te werken. Duidelijke vooruitgang is daardoor zichtbaar, zegt de school.

In maart is op grond van de rapportcijfers bepaald welke onderbouwleerlingen  er voor in aanmerking komen. Leerlingen kunnen bijles krijgen voor één of twee vakken; voor elk vak twee dagen per week.

Vakken

Er zijn bijlessen ofwel ondersteuningsuren voor Nederlands, Engels, wiskunde en HPO (Huiswerk, Plannen en Organiseren). Om veel persoonlijke aandacht te kunnen geven tellen de groepjes gemiddeld zes leerlingen. Ingehuurde onderwijsondersteuners van Lyceo vullen de eigen docenten aan.

De ondersteuningsuren zijn ingeroosterd na de lesuren op school. Nu de groepen gesplitst zijn vanwege corona, is er een ochtendgroep en een middaggroep. Het dagdeel dat een leerling niet op school is, werkt hij thuis aan de weektaak. Tijdens die uren bellen de docenten die de ondersteuningsuren geven, via Teams met hun leerlingen. Daarbij beantwoorden ze vragen, maar informeren ze ook naar zaken als studievoortgang en het welzijn. Leerlingen die de ondersteuningsuren niet volgen, kunnen zelf inbellen met vragen.

Tot zomervakantie

Ongeveer de helft van de onderbouwleerlingen maakt gebruik van de plusuren en inbeluren. Ze vertellen dat ze er veel aan hebben. Ze begrijpen de lesstof beter en hun cijfers stijgen. Vooral bij wiskunde is dit over de hele linie al goed zichtbaar. De motivatie van de leerlingen groeit, zeker bij hen die het lastig vinden om thuis aan de computer schoolwerk te doen. De band die ze opbouwen met hun bijlesdocent helpt om aan het leren te gaan. De ondersteuning duurt tot aan de zomervakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.