Iets gedaald is het aantal pogingen tot en voltooide woninginbraken vorig jaar wel, maar eigenlijk mag het geen naam hebben. Het gaat om niet eer dan twee procent, schreef burgemeester Bas Eenhoorn aan de gemeenteraad. Met de voltooide inbraken ging het iets beter: Die namen af met 12 %. Maar Amstelveen staat nog altijd in de landelijke top op dat gebied.

Bas Eenhoorn

De jaarlijkse Regionale Veiligheidsrapportage (RVR) wordt pas definitief vastgesteld tijdens het regionaal bestuurlijk overleg op 25 maart. Maar vooruitlopend daarop gaf de burgemeester vast de voorlopige cijfers aan de raad door. “De daling van het aantal woninginbraken stemt mij voorzichtig optimistisch”, schreef hij. “Het is echter nog te vroeg om te kunnen spreken van een structurele daling.”

Daarom spanen gemeente en politie zich ook dit jaar maximaal in om inbraken te beteugelen, onder andere door de inzet van een gemeentelijk Inbrakenteam. Zodra de RVR 2018 definitief is vastgesteld, komt de burgemeester met uitgebreidere informatie, belooft hij.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.