De burgemeesters Halsema en Poppens van respectievelijk Amsterdam en Amstelveen nemen met het Openbaar Ministerie en de politie maatregelen rond de uitvaart, dinsdag op Zorgvlied, van Etous Belserang, vooraanstaand lid verboden motorclub Satudarah. Dragen van Satudarah kleuren wordt niet toegestaan.

De maatregelen zijn bedoeld om de openbare orde te beschermen, overlast voor het verkeer en bewoners te beperken en het plegen van strafbare feiten te voorkomen.

Heisa

Zij zijn van kracht in onder meer de Rivierenbuurt, stadsdeel Zuidoost, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel, langs de Amstel en bij begraafplaats Zorgvlied.

Verwacht wordt namelijk dat de uitvaart voor veel heisa zal zorgen. Daarom zijn veiligheidsrisicogebieden van kracht op de route van de rouwstoet naar Zorgvlied. De politie kan op gezag van het Openbaar Ministerie personen gericht controleren op het bezit van onder andere vuurwerk.

Respect

De burgemeesters respecteren naar hun zeggen de wens van de nabestaanden om de heer Belserang een waardig afscheid te geven, maar zijn verantwoordelijk voor een ordelijk verloop van de begrafenis. Er wordt ernstig rekening gehouden met ongeregeldheden, verstoring de openbare orde of strafbare feiten.

Het Satudarah betreffende verbod is onherroepelijk sinds de uitspraak van de Hoge Raad in november vorig jaar en heeft tot gevolg dat personen zich niet zichtbaar als club mogen manifesteren. De politie zal optreden tegen het dragen of meevoeren van de zogenaamde ‘colors’ van de club..

De nabestaanden nemen afscheid op verschillende plekken in Amsterdam en Amstelveen en verplaatsen zich in een rouwstoet die bestaat uit verschillende voertuigen. Via een noodbevel worden voorwaarden aan de route gesteld. De politie zal erop toezien dat de rouwstoet daar niet van afwijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.