Met ingang van deze maand (augustus) is een rookvrij schoolterrein wettelijk verplicht, voor zowel primair als voortgezet onderwijs (mbo en hoger). Op het schoolplein van de Piet Hein vroegen ‘rookvrije generatieambassadeurs Anna en Saskia’ aan onderwijswethouder Frank Berkhout en schooldirecteur Michel Houttuin aandacht voor deze wet en hun plannen.

Wethouder Frank Berkhout zei trots te zijn dat Amstelveen twee fanatieke ambassadeurs voor een Rookvrije generatie heeft. “Anna en Saskia zitten vol ideeën om rokers te ontmoedigen en gestopte rokers te ondersteunen, maar ook om kinderen te informeren over de gevaren. Want als die zich bewust zijn van de schadelijke gevolgen en niet in contact komen met rokers dan is de kans vele malen kleiner dat ze zelf ooit beginnen.”

Campagne

Rokers ontmoedigen kan volgens Anna en Saskia door bestaande rokersplekken in de stad te vervangen door hokjes van glas. Zodat iedereen de roker ziet staan in de vieze rook. Als men dit hokje rookt, volgt een boete. Anna en Saskia pakken hun ambassadeurschap professioneel aan met een eigen website www.kinderentegenroken.nl waarop het zelf ontworpen logo prijkt. Ze willen nog een voorlichtingsfilm maken om daarmee de boer op en naar andere scholen te gaan. Wethouder Berkhout steunt de dames en schooldirecteur Houttuin verklapte dat, na het invoeren van een rookvrije school, drie leraren gestopt zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.