Over de marktwerking in de zorg gaat het onder meer. SP-Tweede Kamerlid Jimmy Dijk komt er over praten op vrijdagavond 8 september in Uithoorn. De bijeenkomst wordt gehouden in De Scheg aan de Arthur van Schendellaan 100 A en begint om 19.30 uur.

Dijk is woordvoerder gezondheidszorg in de Tweede Kamer en zet zich in voor goede en betaalbare zorg voor iedereen. Daar is volgens hem iets anders voor nodig dan de hedendaagse elkaar beconcurrerende en dus reclame makende verzekeraars. De SP is voor een nationale zorgverzekering.

Kwaliteit

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht wil Dijk in gesprek met mensen over hun ervaringen met de zorg en wat daarin verbeteren moet. Gezondheidszorg is een onderwerp dat in de bovenste regionen op de lijst onderwerpen staat waar mensen in Nederland zich het meeste zorgen over maken. Over de betaalbaarheid en de kwaliteit van de zorg en het chronische gebrek aan personeel.

 Zorgboerderij

Monique Zum Vörde Sive Vörding van de SP-werkgroep Uithoorn vraagt zich af hoe het mogelijk is zonder voorkennis een zorgboerderij te beginnen. “De enige eis die er wordt meegegeven is dat er gediplomeerd personeel werkt”, zegt zij. “Maar vervolgens wordt er nauwelijks toezicht gehouden. De veiligheid van een kwetsbare groep komt zo in het geding. En daarover ben ik verbaasd en bezorgd. Dit is iets waar ik het graag met Jimmy over wil hebben.”

Andere onderwerpen die ter sprake zullen komen is de ouderenzorg en de wenselijkheid van zorgbuurthuizen in de wijken. Maar het is ook mogelijk andere onderwerpen aan te snijden, zoals de jeugdzorg. Van 19.00 uur af staat de koffie klaar, melden de organisatoren.

5 REACTIES

  1. Ik hoop dat ook mensen van andere politieke partijen zich aangesproken voelen, want die feestjes van politieke clubjes onder elkaar leveren we niet veel op.

    • Klopt, maar die worden meestal genegeerd op een enkele bestuurder na, maar ik heb op die paar bijeenkomsten die ik heb bijgewoond nooit mensen van andere partijen gezien, hetgeen heel jammer. Het is toch van de zotte dat in zo’n plaats als Amstelveen 11 partijen bestaan.
      Je zou dan eerder denken dat er veel politici bestaan die brood eten en het liefst cake. De goede niet te na gesproken natuurlijk.
      Daarom werk zo mogelijk samen op lokaal niveau en probeer niet elk voor zich een puntje te scoren. Zielig en slecht voor de democratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.