Jazz is aanstaande zondag (27 augustus) een programmapunten in het Cobra Museum. Om 14.30 uur geeft daar jazzmusicus Michael Varekamp een ‘muzikale’ lezing over de relatie tussen Cobra-kunstenaars en jazzmuziek. De lezing is gratis, maar men moet wel de museumentree betalen.

Dat laatste geldt trouwens voor vrijwel alle onderdelen van het feestprogramma ter gelegenheid van het feit dat 75 jaar geleden de Cobra-beweging werd gevormd.

Workshop

Onder het motto ‘Cobra Pakt Uit!’ wordt een heel weekend lang bij dat jubileum stil gestaan. Centraal staat natuurlijk de exposities ‘Grenzeloos en vrij’, ‘Van Appel tot Basquiat’ en ‘De andere Picasso. Terug naar de bron’. Maar daar omheen wordt zaterdag (26 augustus) onder meer een ‘Picasso Robot Workshop’ voor kinderen van 10 tot 15 jaar gehouden. Zij kunnen daarin hun creativiteit én technische vaardigheden ontwikkelen, zegt de directie. De workshop wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur, kost € 2,50 per kind en wordt begeleid door Wail Kherrazi, bekend van de corona 1,5 meter afstand-melder.

Taart

Die zaterdag kan men ook taart eten en koffie drinken in het museum. Van 12.00 tot 13.00 uur zijn er rondleidingen op de expositie ‘Grenzeloos en vrij’.  Het programma ‘Samen vieren we 75’ is van 10.00 tot 12.00 uur en op deze dag gratis voor bezoekers uit 1948 (op vertoon van ID-kaart).

Flora Fantastica

Het Cobra Museum nodigt ook kinderen van 6 tot 8 jaar uit om deze zomervakantie deel te nemen aan de creatieve cursus ‘Flora Fantastica’, die van 28 tot en met 31 augustus wordt aangeboden. Kinderen krijgen daarin de kans hun verbeeldingskracht te ontwikkelen en samen met begeleidende kunstenaars Annet Breure en Julia dos Santos Baptista een bijzondere tentoonstelling te creëren. De resultaten van de creatieve cursus zijn te bewonderen in de unieke tentoonstelling Flora Fantastica van 17 september tot en met 8 oktober. Kosten: €10 per deelnemer, inclusief museumentree.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek www.cobra-museum.nl of bel 020-5475050.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.