De gemeente haast zich te zeggen dat het gepakte groen langs Beneluxbaan en de rest van de vernieuwde Amstelveenlijn terug komt. De plannen daarvoor zijn bijna gereed, meldt ze. Deze winter start zij met het voorbereidende grondwerk en de beplanting bij de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

Aannemer VITAL is nu bezig met de laatste fase van het project, zegt wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer. “Eind dit jaar is VITAL zo goed als klaar en kunnen wij als gemeente aan de slag met de omgeving.” Hij zegt blij te zijn met de inrichtingsplannen  Ik ben verheugd dat de inrichtingsplannen van het groen nu bijna gereed zijn, zodat de gebieden langs de Beneluxbaan weer een groen karakter kunnen krijgen.

Kruispunten

Uitgangspunt van de beplanting is dat er zoveel als mogelijk terugkomt van wat er voor de werkzaamheden stond. Maar bij de nieuwe kruispunten is de situatie op sommige plekken wel veranderd. Over hoe de beplanting daar wordt, krijgen omwonenden binnenkort meer informatie.

Iepen

Begin dit jaar werden dertien iepen langs de Keizer Karelweg verplaatst in verband met de werkzaamheden aan de A9. Die staan sindsdien in een depot aan de Kalkbranderij. De gemeente wil komende winter verhuizen naar hun nieuwe plek langs de Beneluxbaan.

3 REACTIES

  1. Niet alleen rondom de Beneluxbaan heeft een enorme kaalslag plaatsgevonden maar ook elders in de gemeente. Door de corona ellende gedwongen ging ik vandaag voor het eerst sinds meer dan zes maanden weer eens bij de oprit in het stadshart de A9 op (en uiteraard terug via de afrit aan de andere kant). Ik wist niet wat ik zag en schrok behoorlijk. Je herkent Amstelveen zo niet meer. Eens de groenste gemeente in dit land, is Amstelveen vervallen tot een stad vol beton en verkeersaders. Wellicht kan Greenpeace hier ook eens voor naar de rechter stappen. Kost in ieder geval geen arbeidsplaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.