De Bibliotheek Amstelland gaat haar openingstijden volgens eigen zeggen beter laten aansluiten aan de wensen van de bezoekers van Bibliotheek Stadsplein en de openingstijden van het Stadshart. Ook wil de organisatie het serviceniveau in alle vestigingen verhogen zodat dit beter aansluit op de bezoekersaantallen.

Van 1 september af is er op vrijdag geen selfservice meer in de Bibliotheek Stadsplein. De bezetting is die dag met medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag wordt de selfservice in alle vestigingen opgeheven.

Zondag vroeger

Ook dan bestaat de bezetting uit medewerkers en vrijwilligers. Doordeweeks zal de selfservice tot 13.00 uur zijn 14.00 uur in de Bibliotheken Aalsmeer, Uithoorn en Westwijk. Op zondag tenslotte gaan de openingsuren van Bibliotheek Stadsplein meer naar de uren van de winkels op het Stadshart en is de Bibliotheek al om 12.00 uur in plaats van 13.00 uur open.

Plezierig

“Onze dienstverlening zo eenvoudig en plezierig mogelijk maken, dat is in het kort waar de nieuwe aanpassingen toe moeten leiden”, zegt Lizet van Zegveld, manager publieke dienstverlening bij de Bibliotheek Amstelland. “We doen dat onder meer door de uitleenapparatuur en de lidmaatschapspassen te vernieuwen. Verder zullen onze medewerkers op meer uren in de bibliotheken aanwezig zijn om vaker een hoger serviceniveau te kunnen bieden naast de bestaande selfservice-uren.”

Nieuwe uitleenapparatuur

Concreet betekent het plaatsen van de nieuwe uitleenapparatuur volgens Van Zegveld dat het zelfstandig lenen en terugbrengen van materialen soepeler zal verlopen. Ook het printen, scannen en kopiëren in de Bibliotheek zal zo makkelijker gaan. Omdat hiervoor een pas  nodig is met ingebouwde chip krijgen leden die deze pas nog niet hebben deze maand een nieuwe pas opgestuurd.

Nieuwe apparatuur

Naast de nieuwe apparatuur veranderen ook de openingstijden en het serviceniveau. “Een jaar geleden verruimden we al onze openingstijden. Dit was mogelijk dankzij de invoering van selfservice. Nu maken we de balans op en laten we de openingstijden op zondag in Bibliotheek Stadsplein en het serviceniveau in alle vestigingen op meerdere dagen beter aansluiten aan de wensen van bezoekers en de bezoekersaantallen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.