Over ‘de evolutie van James Bond’ houdt filmwetenschapper Rudi de Boer een lezing op woensdag 15 september (19.30 uur) in Cinema Amstelveen. Dat houdt verband met de nieuwe James Bond film ‘No Time to Die’, van donderdag 30 om 11.00 uur september af in dezelfde bioscoop is te zien.

Reikhalzend kijken de fans uit naar de nieuweling, die dit jaar eindelijk gaat uitkomen. Er wordt al een tijdje hevig gespeculeerd wie Daniel Craig moet opvolgen.. Zou een zwarte Bond kunnen of een vrouwelijke Bond of is dat vloeken in de kerk?

Rokkenjager

Ook James Bond zelf is door de jaren heen veranderd. Van de ’seksistische rokkenjager’, naar flauwe grapjesmaker tot aan een stoere, maar gevoelige Bond. Maar welke films zijn door de Bondfilms beïnvloed en vice versa? Bondgirls, Bond villains en natuurlijk de Bondgadgets passeren in de lezing de revue.

De lezing is rond 21.45 uur afgelopen.

Dinsdag 14 september start de 6-delige filmcursus: Filmanalyse. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen: Camera uitvoering, Montage, Geluid, Acteren, Licht en Art-direction.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle titels, tijden en data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.