Dominic Seldis staat met de nieuwe voorstelling Favourites op zondagmiddag 11 februari om 15.00 uur in Schouwburg Amstelveen. Daarvan is de première zaterdag 3 februari in Haarlem.

Eerder verraste hij met de theatervoorstellingen ‘Music, Maestro!’ en ‘The Francis & Dominic Show’.

Veranderd

Dominic brengt in Favourites zijn twee grootste liefdes samen: Muziek en verhalen vertellen. Favourites is het vervolg op ‘Music, Maestro!’, deel twee van de persoonlijke reis van Dominic. Het vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. Muziek is de rode draad in zijn leven en het publiek leert Dominic beter kennen door amuserende anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven.

Orkest

Dominic speelt samen met zijn tienkoppige orkest zijn favoriete muziek en die is zeer gevarieerd. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue, denk aan filmmuziek, jazz en folk.

Over Dominic Seldis Dominic is sinds 2008 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest).

Dirigent

Hij is docent aan de Royal Academy of Music in Londen en corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider. Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft hij ook een passie voor pop, jazz en filmmuziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Danny Vera, Nick Schilder, OGENE, Edsilia Rombley, René Froger en vele anderen).

Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid en dirigent. Als contrabassist, dirigent en presentator laat Seldis geen gelegenheid voorbij gaan om klassieke muziek te promoten onder een zo breed mogelijk publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.