Van woensdag 24 januari tot 3 februari zijn de Nationale voorleesdagen. Tijdens dit nationale voorleesfeest las wethouder onderwijs Frank Berkhout (foto) voor aan groep 3 van basisschool de Westwijzer.

Kinderen mochten in hun pyjama naar school komen en kregen voorgelezen uit het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ van Miriam Bos.

Stimuleren

Sinds 2003 worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Want kinderen die op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen worden, leren sneller zelf lezen en hebben minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Ieder jaar wordt tijdens de Nationale voorleesdagen een top 10 van prentenboeken samengesteld waaruit het Prentenboek van het Jaar wordt gekozen. Dit jaar is dat “Help! Een verrassing’ van Miriam Bos.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.