Hij was de eerste stadsdichter van de drie die er door de gemeente sinds 2010 zijn. Voor twee jaar aangesteld, bleef Koos Hagen weliswaar wat langer, tot 2013, maar echt niet zo lang als zijn opvolger Matthijs den Hollander, die de zeven jaar volmaakte en wegens vertrek naar Amsterdam er de brui aan gaf. Koos was een echte dichter, zijn opvolger viel meer op als entertainer en dagvoorzitter.

Koos Hagen was dinsdag (23 januari) met zijn Trix Braaksma zestig jaar getrouwd. De twee leerden elkaar kennen op het Leeuwarder gymnasium en zijn volgens de gemeente sindsdien onafscheidelijk.

Gevoel

Koos Hagen werd leraar Frans op een middelbare school en schreef diverse bundels, waaronder ‘Een Amstelveen gevoel’. Ook bedacht hij dichtregels die flats sieren. Zijn vrouw Trix was medeoprichtster van de Kledingbank Amstelveen en heeft zich daar jarenlang als vrijwilligster voor ingezet. Burgemeester Tjapko Poppens, die Koos overigens als stadsdichter niet meemaakte, kwam het diamanten echtpaar namens de gemeente feliciteren. Het kreeg trouwens twee dochters en vier kleinkinderen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.