Maandagochtend heeft verkeerswethouder verkeer Herbert Raat de aftrap gegeven van het praktische verkeersexamen voor ruim 700 basisschoolleerlingen in Amstelveen.

Het examen werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Open brief

Omdat nog niet alle scholen deelnemen aan het verkeersexamen, sturen VVN en gemeente gezamenlijk een open brief aan de scholen die niet meedoen om hen te wijzen op het belang hiervan.

Wethouder Raat overhandigde aan de eerste leerlingen de opvallende hesjes waarmee ze de route afleggen. Zij fietsen een route waarbij ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. Wethouder Raat en VVN zouden graag zien dat alle Amstelveense kinderen zouden kunnen meedoen. “Nog niet alle basisscholen in Amstelveen doen mee aan het praktisch verkeersexamen en dat is jammer”, zegt wethouder Raat. “Het is belangrijk voor de verkeersveiligheid van kinderen, en daarmee ook andere weggebruikers, als zij goed op de hoogte zijn van de verkeersregels en verkeerssituaties die zij onderweg kunnen tegenkomen. Complimenten voor Ben Westendorp van de lokale VVN voor zijn inzet. En natuurlijk complimenten voor de ouders die de controleposten bewaken op de route.”

4 REACTIES

    • Ik zou het behoorlijk gênant vinden als ik zo in de maling werd genomen op sociale media.
      Maar deze wethouder interesseert het geen snars. Berlijnse muur voor z’n kop.

  1. Alleen maar lastig, al die fietsers op straat. Nu moeten wij steeds remmen met onze dure bolides als er weer zo’n eenvoudig fietsertje aan komt. Kan de wethouder er niet voor zorgen dat er minder fietsers komen, zodat wij vrij baan krijgen om hard te kunnen scheuren door onze mooie liberale gemeente?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.