Het 20-jarige bestaan van Ponymanege Equito aan Kalfjeslaan 49 wordt zondag (28 mei) gevierd met de ponymusical “Equito voor Altijd!”. Bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd met spectaculaire shows en een spannende ponystrijd.

Men kan ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen, van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Dierenwelzijn

De Ponymusical vertelt het verhaal van de manage. Hoe het ooit begon als droom van eigenaresse Maaike van Rijn, die haar eerste ponyavonturen beleefde met haar lievelingspony Bento. Samen met haar man Axel Groenveld begon ze Equito twintig jaar geleden met zeven klanten en drie pony’s. De manege is in de loop der jaren enorm gegroeid. Nu telt de manege een kleine driehonderd ruiters. Zelf heeft het paar dertig pony’s en paarden, het veulen Taran meegerekend. Het wil kinderen een veilige plek bieden om te leren omgaan met pony’s. Dierenwelzijn staat daarbij voorop.

Traditie

De jaarlijkse open dag is een belangrijke traditie van ponymanege Equito. Het geeft kinderen de kans met elkaar een show te bedenken en op te voeren, samen met de pony’s, zorgt voor verbondenheid en geeft de kinderen zelfvertrouwen, zegt Equito.

Nieuw jasje

Bijzondere shows uit het verleden zijn voor deze open dag in een nieuw jasje gestoken. Met onder meer teletijdmachine, een carrousel en een demonstratie van springen en vrijheidsdressuur. Zoals elk jaar strijden ruiterteam ‘geel’ en team ‘groen’ om de winst in het ponyspelletjestoernooi.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag, onder meer door hun kennis van pony’s te testen, tijdens een speurtocht, kleurplaten van pony’s te kleuren of een eigen poetstas te versieren. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s.

Amstelpark

De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kan men vinden op www.equito.nl. Hier vindt men ook de laatste nieuwtjes over de open dag en wordt het programma geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.