Blijkbaar horen volgens een noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland studenten on eenzelfde eenheid op Uilenstede niet tot een gezamenlijk huishouden. Maanden geleden werd een groep studenten bekeurd toen die geen 1,5 meter afstand bewaarde, hoewel het verweer was dat men op dezelfde éénheid woonde en daar de keuken en zo deelde.

De overigens gewijzigde noodverordening is ondertekend door de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens als vicevoorzitter van de Veiligheidsregio. In die verordening staat dat een gezamenlijk huishouden, waarvoor de afstandsregel niet geldt, alleen wordt gevormd met ‘de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie personen op hetzelfde adres woonachtig zijn’. Blijkbaar zijn studentenwoningen daarvan uitgesloten.

Handicap

Wel geldt een ontheffing voor ‘personen met een handicap onderling die in dezelfde woongroep of andere woonvorm op eenzelfde adres wonen en gemeenschappelijke voorzieningen delen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.