Provinciale Staten vergaderen 14 september in hotel Zuiderduin te Egmond, omdat de ruimte in het provinciehuis in Haarlem te gering is om de corona-maatregelen na te leven. Hoewel alle vergaderingen van PS worden uitgezonden en dus live zijn te volgen, kunnen zeventig mensen ook fysiek aanwezig zijn op de publieke tribune.

Tot donderdag 10 september om 15.00 uur kan men zich daarvoor aanmelden via het aanmeldformulier. “Het is mooi dat we in Egmond samen in één zaal kunnen zitten. De Statenleden kunnen elkaar weer in de ogen kijken en snelle interrupties zijn weer mogelijk. Dat zal de levendigheid van de debatten ten goede komen”, zegt commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Alle vergaderingen van Provinciale Staten zijn live te volgen via: https://noord-holland.stateninformatie.nl. Ook kunnen belangstellenden de vergaderingen later terugkijken.

Nagebouwd

In hotel Zuiderduin wordt de Statenzaal van het Provinciehuis nagebouwd. De plattegrond zal bijna hetzelfde zijn, maar dan met meer onderlinge ruimte. Voor toehoorders is in het hotel een aparte ruimte ingericht, naast de zaal waar de Statenvergadering wordt gehouden en waar men de vergadering kan volgen op een scherm. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moeten zij zich vooraf opgeven. Wie zich aanmeldt ontvangt bericht of hij of zij kan komen. De toewijzing van plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding.

Coronaregels

Van iedere bezoeker bij de vergadering in hotel Zuiderduin registreert de Statengriffie het e-mailadres en telefoonnummer. De gegevens worden 2,5 week bewaard en daarna verwijderd uit de administratie. Mondkapjes zijn niet verplicht. In Zuiderduin gelden de gebruikelijke coronamaatregelen, zoals: geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden. Belangstellenden die ziek zijn of klachten hebben wordt gevraagd thuis te blijven.

Contact

Inwoners of vertegenwoordigers van bedrijven of organisaties die contact willen leggen met een Statenlid, kunnen de contactgegevens van Statenleden vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Commissievergaderingen

Ook de Statencommissies vinden weer fysiek plaats. Meer informatie over de Statencommissies is te vinden in het nieuwsbericht ‘Statencommissies vinden weer fysiek plaats’ dat te vinden is op de website van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.