Behalve de eind 2018 ingestelde Amstelveense Adviesraad Cultuur (AAC) heeft de gemeente ook een Adviesraad Beeldende Kunst (ABK), waarvan onder meer oud-gemeentesecretaris Rein Schurink deel uitmaakt. De AAC is wegens het overlijden in maart van voormalig PvdA-raadslid Harry van den Bergh door B&W aangevuld met eigenares Paula Patricio van een mediabureau.

De uit vier leden bestaande AAC krijgt in het vervolg blijkbaar op zijn beurt weer externe adviezen van de ook door B&W benoemde directeur Bernt Schneiders van het VSB-Fonds.

Kwaliteitsslag

De gemeenteraad heeft ook een nieuw cultuurbeleid vastgesteld, naar de gemeente zegt om ‘een kwaliteitsslag’ te kunnen maken. Daartoe diende toen ook de AAC.

“Met de benoeming van Paula Patricio en Bernt Schneiders hebben we twee ervaren en deskundige vakmensen kunnen toevoegen om onze culturele sector naar een hoger plan te tillen”, zegt cultuurwethouder Herbert Raat. Volgens hem moet door de coronacrisis ook opnieuw naar het cultuurbeleid worden gekeken. Er zal hoe dan ook bezuinigd moeten worden. “Wat kan nog wel en wat moet anders”, zegt Raat. “Ook hierbij willen we de adviesraad betrekken om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur.”

AAC

De AAC bestaat naast Patricio uit Frans van der Avert (directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk), Cathelijne Broers (directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk) en James Leyer (eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter van diverse culturele instellingen). De adviesraad komt een keer per jaar bijeen, samen met de cultuurwethouder.

Fotobijschrift: Amstelveense Adviesraad Cultuur en Adviescommissie Beeldende Kunst. Vlnr Margitte Verwoerdt (ABK), Cathelijne Broers (AAC), wethouder Herbert Raat, Paula Patricio (AAC), James Leyer (AAC), Rein Schurink (ABK).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.