Weet het college van B&W wel dat er zo ongeveer aan de lopende band milieudelicten plaatsvinden, vooral om betaling voorn gevaarlijke stoffen te voorkomen? Dat gaat raadslid Jacqueline Höcker van de naar haar genoemde partij (Lijst Höcker) dinsdag vragen in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen.

Volgens Höcker lozen klus- en (groot) onderhoudsbedrijven gevaarlijke afvalstoffen illegaal om onder kosten uit te komen. En Amstelveen heeft te maken met grote renovaties, verbouwingen en restoraties, voegt de er aan toe.

Verwerkt

Voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen moet onder ‘bepaalde voorwaarden’ namelijk betaald worden. Daardoor ontstaan juist ook milieudelicten, zegt het raadslid. “Maar ook kost het kennelijk teveel moeite de gevaarlijke stoffen naar die plek te brengen waar ze verwerkt kunnen worden.”

Zij vraagt zich, behalve of B&W van de criminaliteit eigenlijk wel weten, ook af wat er gedaan wordt om die milieudelicten op te sporen, of er soms te weinig gehandhaafd wordt of dat daar te weinig capaciteit voor is bij de gemeente.

Illegaal

“Wij willen het percentage of de cijfers hebben, waaruit blijkt in hoeverre deze milieudelicten bekend zijn bij het college”, zegt Höcker.  “Uiteindelijk betaalt de inwoner op deze manier het illegale lozen en dat vinden wij ernstig.”

De  klachten daarover bereikten haar voornamelijk uit buurten waar op dit moment groot onderhoud wordt gepleegd wordt en illegale klusjesmensen werken.

1 REACTIE

  1. Heeft Mevr Höckner zelf een lijst van ZZP’ers en bedrijven die dit doen, want er zullen er zat zijn die zich er wel aan houden, anders zet je vlug de gehele branche in een kwaad daglicht. Ik neem aan dat dat ook niet haar bedoeling is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.