Niet alleen de 56ste wielerronde van Nes aan de Amstel op vrijdag 31 mei is er in dat dorp (foto), maar ook een fietstocht voor het hele gezin op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, naar het Naardermeer.

Die fietstocht wordt georganiseerd door de supportersvereniging van Nes aan de Amstel, nu al voor de 42e keer.

Vier afstanden

Het is dus traditie. Die polderfietstocht op Hemelvaartsdag gaat dit jaar naar het Naardermeer. Er kan gekozen worden uit vier afstanden over veel mooie en rustige fietspaden en langs kronkelende veenriviertjes. “Er is weer en prachtige route uitgezet”, zegt de Dorpsraad. Nu er meer fietsers komen met trapondersteuning is er ook gekozen voor een mooie verlenging tot zestig kilometer. De complete route doet het Naardermeer en de Ankeveense plassen aan. Maar er kan ook korter worden gereden. Het parcours is dan vijftig, 35 of dertig kilometer. Voor de route wordt gebruik gemaakt van het ANWB knooppuntennet.

Thema

Thema van de recreatieve fietstocht is ‘plas en meer’. De route brengt de deelnemers door de vogelrijke weilanden van het Naardermeer, zodat men reigers, ganzen, aalscholvers en allerlei soorten eenden kan spotten.

Op het fietspad door de Ankeveense plassen is het verplicht elkaar te groeten, zeggen de organisatoren. De route komt langs twee forten die open zijn voor het publiek en zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn voldoende ‘rust- en opsteekplaatsen en terrassen’, zodat de tocht uitermate geschikt is om met het hele gezin te rijden, zeggen zij. Terug in Nes aan de Amstel kan men bij Restaurant Cantina del Corazon aan de Amsteldijk Zuid 162 een aandenken ophalen aan de fietstocht. Daar moet men zich ook inschrijven van 10.00 tot 12.30 uur. Dat kan ook bij Restaurant Loetje, Amstelzijde 37 in het Amstelveense deel van Ouderkerk. Inschrijfgeld volwassen €  5,00 kinderen € 2,50, inclusief een pontovergang in Nessersluis. De pontovergang over de Vecht is gratis.

De wielerronde vrijdag 31 mei wordt ’s avonds gereden. Daarom is tussen 19.00 en 21.00 uur het parkoers afgesloten voor alle verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.