Jazz zangeres Hanny Veenstra treedt dinsdagmiddag 7 mei (15.00 uur) gratis op in P60 aan het Stadsplein. Ondanks de diagnose van Alzheimer in 2022 heeft zij haar passie voor muziek niet opgegeven.

De middag is georganiseerd door My Generation, een samenwerkingsverband van P 60 en de zorgorganisatie Amstelring.

Combo
Op 60-jarige leeftijd nam zij het drastische besluit, na bestuderen van de  Jungiaanse psychologie en vele jaren in zelfhulpgroepen actief te zijn geweest  voor mensen met chronische pijn, jazz zangeres te worden.

Onder begeleiding van ervaren leraren zoals Dennis Kivit, Sylvie Lane en Greetje Kaufeld,  onderging ze zanglessen. Jarenlang trad ze op met haar eigen  Jazzcombo en in 2008 bracht ze haar CD ‘All the way’ uit. Tegenwoordig verzorgt ze belangeloos optredens voor met name leeftijdgenoten.

Doorbreken

P60 en Amstelring, de organisaties achter My Generation, organiseren samen activiteiten voor senioren die achter de geraniums vandaan komen en volop genieten van het leven, ongeacht leeftijd of kwetsbaarheid. My Generation gaat over het doorbreken van het stereotiepe beeldvorming rond ouderdom en het bewijzen dat het nooit te laat is om nieuwe avonturen aan te gaan of nieuwe passies te ontdekken. Naast activiteiten zoals muziekmiddagen en workshops is er het Rockkoor My Generation en verschillende bands. Momenteel is My Generation actief in Hoofddorp (Cpunt), Amstelveen (P60) en Haarlem (Het Badhuis).

Cultureel programma

In Amstelveen organiseren zij een cultureel programma waaronder een maandelijks muziekevenement en de wekelijks koor repetities van het Rockkoor My Generation Amstelveen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig, iedereen kan zich aansluiten, zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Het Muziekcafé is gratis, de koor repetities kosten €4,00 per keer.  Aanmelden: mygeneration@amstelring.nl of telefoonnummer 06 14646643 (Misha de Jong).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.