Zoals gebruikelijk volstrekt buiten de media, de gemeente bedient zich liever van een (reclameachtig) persbericht, wappert op woensdag 10 april, de internationale Dag van Roze, de Progress vlag bij het Raadhuis .

Volgens zegt wethouder Marijn van Ballegooien, die er nooit een geheim van maakte homo te zijn, willen B en W ook dit jaar de dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.

LHBTQ+

“Solidariteit met de LHBTIQ+-gemeenschap en bewustwording is iets waar blijvend aandacht voor is. Vandaag vieren we diversiteit,” zegt hij. Ook wethouder Floor Gordon was van de partij. Samen met Van Ballegooijen is zij portefeuillehouder Diversiteit en hees met hem de vlag, met gemeenteambtenaren, die speciaal voor deze dag gehuld waren in roze kleding. “Op deze dag laten we zien waar we in Amstelveen voor staan”, zei Gordon. Zij is er trots op dat B en W zich inzetten voor een “inclusieve gemeente waarin iedereen zichzelf kan zijn.” Overigens geldt die inclusie niet voor verslaggevers van media.

Roze

De Internationale Dag van Roze is naar verluidt ontstaan toen een scholier in Canada gepest werd voor het dragen van een roze T-shirt. Uit solidariteit droegen andere leerlingen de volgende dag een roze kledingstuk. De gemeente wil kennelijk buiten de media, via eigen kanalen, communiceren. Ook over de LHBTIQ+-gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.