De bijeenkomst waarin wethouder Rob Ellermeijer met  zo’n zestig bewoners uit het Oude Dorp sprak over de verkeersmaatregelen die hij wilde nemen, heeft blijkbaar niet het gewenste resultaat gehad. Zij zijn een petitie begonnen tegen de afsluiting van de Dorpsstraat (tussen café Het Wapen en Museum Jan) en eenrichtingsverkeer in de Stationsstraat.

De wethouder vindt die optie het beste, maar bewoners zijn het er geenszins mee eens, zoals ook tijdens de bijeenkomst bleek. De gemeente heeft op geen enkele wijze tot nu toe aanpassingen doorgevoerd. Maar er is een inspraakperiode die nog loopt tot 21 februari. Volgens Sander Smeets was vrijwel iedereen in die bijeenkomst tegenstander van de plannen. Voor die naar zijn mening de meerderheid vormende inwoners van het Oude Dorp mag naar zijn mening wel oog en oor zijn bij de gemeente. Kennelijk wil de gemeente de eigen maatregelen doordrukken onder het mom van verkeersveiligheid, zegt hij.

Kinderen

Hij wijst er op dat de gemeente geen statistieken kan tonen waaruit blijkt dat de situatie onveilig is. Volgens hem zal er bij afsluitingen veel meer verkeer door de straten in het Oude Dorp gaan , waar kinderen spelen. De bewonerspetitie staat op https://www.petities.com/plannen_afsluiting_oude_dorp

 Zes varianten
Er waren zes varianten ter verbetering van de verkeersveiligheid in het Oude Dorp tijdens de meeting. De door B&W gekozen variant vindt dat college de beste, maar de bewoners dus de slechtste.
Via een gemeentelijk persbericht meldde de wethouder in gesprek te blijven over eventuele aanpassingen en alternatieven, maar dat het in wezen weinig zin heeft, omdat de gemeente voorkeur heeft voor de door haar gekozen visie. Overigens vroeg hij de bezoekers van de meeting wel op met beargumenteerde suggesties te komen. Maar ook dat die worden beoordeeld door ambtenaren, het externe adviesbureau Sweco en de bewoners. Ook na  de inspraakperiode ligt het besluit nog zes weken ter inzage. Dan wordt een definitief verkeersbesluit genomen waartegen bezwaar kan worden ingediend. Als dat wordt afgewezen is de gang naar de rechter de enige optie.

1 REACTIE

  1. De wethouder verlangt beargumenteerde suggesties van de bewoners. Wat zijn eigenlijk zijn argumenten voor een keuze waar de meerderheid van de ervaringsdeskundigen tegen is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.