Op maandag 16 januari begon voor leerlingen uit brugklas 1-F van de Panta Rhei de Weddenschap in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

De Weddenschap is een landelijke leesbevorderingscampagne waarin drie bekende Nederlanders als leescoach leerlingen in heel Nederland uitdagen om in een paar maanden tijd drie boeken te lezen.

Coaches

De leescoaches van dit schooljaar zijn de zangeressen Dorentina en Shirma Rouse en de acteur Phi Nguyen. Zij hebben inmiddels hun eerste boek al gelezen en inspireren de deelnemers met vlogs over hun leeservaring.

Zoekopdracht

De leerlingen van 1-F op Panta Rhei kregen van een leesmedia-coach van de bibliotheek uitleg over lezen en de soorten boeken die er zijn. Zij gingen direct met een zoekopdracht aan de slag. Leerlingen die nog geen lid waren van de bibliotheek werden ter plaatse ingeschreven zodat iedere deelnemer met zijn of haar eerste boek in de schooltas terug naar school gingen. Ook zetten zij hun handtekening op een posterformaat contract. Panta Rhei en de Bibliotheek Amstelland werken al jaren structureel samen om boeken en plezier in lezen te promoten.

Voor alle leerlingen die drie boeken uitlezen is er een certificaat beschikbaar met daarop de gelezen boeken, een foto en een handtekening van hun eigen leescoach. Ook maken zij kans op een van de vele prijzen. De school met de meeste deelnemers wint de Weddenschaptrofee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.