Ongeveer anderhalf jaar moeten bewoners van de Aquariusflat aan Watercirkel elders gaan wonen, omdat hun gebouw wordt gerenoveerd. Dat blijkt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad. Er is een sociaal plan opgesteld, dat in definitieve vorm samen met een renovatie- en projectplan eind of begin volgend jaar aan de gemeente en de bewoners wordt voorgelegd.

Wie wil verhuizen mag nu al via een stadsvernieuwingsurgentie reageren op Woningnet. Degenen die dat doen hoeven al die plannen dus niet af te wachten. Hoe het met degenen die terug willen keren, wordt dus een sociaal plan uitgewerkt. Met het renovatieplan moet zeventig procent van de bewoners instemmen. In het tweede kwartaal van 2020 wordt duidelijk of dat percentage is gehaald. Als alle bewoners zijn gehuisvest, wordt begin 2021 gestart met de renovatie.

Over het flatgebouw ontstond een conflict tussen corporatie Eigen Haard met zowel gemeente als bewoners over achterstallig onderhoud. In de prestatieafspraken die de gemeente met de corporatie maakte is de flat met name genoemd.

1 REACTIE

  1. Hoe zit het eigenlijk met de bewoners die > €35.000, de sociale huurgrens verdienen, maar niet kunnen kopen of hier kunnen huren in de gangbare prijzen in de vrije sector? €1000,— is al niets doorgaans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.