“Die moeten meer naar boven”, zei Sjaak Tessel, wijzend op het gedeelte van de bol dat bij het in de grond stoppen naar boven moet. Hij gaf voorlichting aan de rond hem staande leerlingen van de groepen 5 en 6 van openbare basisschool Het Palet Zuid. Die plantten donderdag talloze bollen, onder toezicht van medewerkers van de gemeentelijke groenafdeling, aan de Kastanjelaan. Het is de bedoeling dat daar een haag van gekleurde bolbloemen in het voorjaar afsteekt tegen de groene bebossing daarachter.

Instructie van de kinderen

De kinderen kregen als het ware van Tessel en zijn collega’s een les in groei en bloei. Wethouder Foor Gordon kwam ook even langs, voornamelijk voor de foto. De gemeente plant dit najaar in totaal zo’n half miljoen bollen. De bloemen daarvan zijn volgens haar geliefd bij de inwoners en belangrijk voor het leven van vooral bijen, maar ook van andere insecten. De gemeente vindt dat de bolbloemen aan de biodiversiteit in Amstelveen bijdragen.

Overigens gaan de bollen goeddeels machinaal de grond in, maar boomwortels te omzeilen en om het geplante goed hoer en daar te verfijnen gebeurt een deel met de hand. En daar hielpen dus donderdag de leerlingen van Het Palet Zuid bij. OP de groenstrook tussen Handweg en Kastanjelaan.

Bijen

Behalve de komende jaren een kleurrijk aanzicht denkt de wethouder ook aan het feit dat Amstelveen graag een bij-vriendelijk klimaat wil creëren. “We betrekken de scholen daarbij via speciale lessen en met plantacties als deze. Langs de Saskia van Uylenbergweg planten we bijvoorbeeld een speciale bijenmix van bloembollen die bijen aantrekkelijk vinden.”

Zicht

Door de kinderen werd een mix van bloembollen geplant. Waaronder tulpen, krokussen, narcissen, sneeuwklokjes en vele andere bolsoorten. De gemeentelijke bollen worden geplant op zichtbare locaties langs hoofdwegen en hoofdfietsroutes. Het gaat om bermen en gazons langs Saskia van Uylenburgweg, Groenelaan, Keizer Karelweg (noord), Burgemeester Wiegelweg, Van Heuven Goedhartlaan, Handweg en Sportlaan.

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Leuk om kinderen te betrekken bij het fleuriger maken van hun eigen leefomgeving. Dat zal ook misschien aanleiding voor een stel zijn om er zuiniger mee om te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.