De finale van Eurovisie Songfestival in Malmö is op 11 mei te zien in De Landing op Uilenstede en op groot scherm. Deze maand staat het theater ook in het teken van de theatrale installatie Dans Dans Revolutie (foto) en een bijzondere hommage aan Duke Ellington.

Van dinsdag 7 mei t/m zaterdag 11 mei staat Theater de Landing in het teken van ‘Dans Dans Revolutie’, waarin auteur Lisa Weeda en kunstenaarsduo BrotherTill en men in het fictieve land Besulia stapt, waar oorlog uitbreekt.

Douze Points+

De eeuwenoude traditie van de bevolking om te dansen en zo het kwaad te verdrijven, lijkt niet meer te werken. De jonge vlogger Anna pakt haar telefoon erbij en roept de wereld op: dans de svaboda samoverzjenja en red ons.

Theater De Landing nodigt iedereen uit zaterdag 11 mei naar de live-uitzending van de finale van het Eurovisie Songfestival op het grote scherm te komen kijken in de foyer, een gratis zogeheten Douze Points Party.

Duke Ellington

Op dinsdag 21 mei is er in De Landing een hommage aan Duke Ellington (1899-1974), die door menig kenner wordt door menig kenner wordt gezien als een van de grootste invloeden op de muziekgeschiedenis. De jazzlegende heeft meer dan tweeduizend composities op zijn naam staan, waaronder de grote hit It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing). Het bekroonde Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt vijftig jaar na zijn dood, terug op het zijn veelzijdige oeuvre.

Naast een nieuwe bewerking van Grieg’s Peer Gynt Suite speelt de big band ook de vele klassiekers die Ellington samen met Ella Fitzgerald opnam, in dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht.
Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl/agenda of www.delanding.nl

Foto: F. Bowie-Verschuuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.