Een in Stichtse Vecht door de politie aangehouden ex-Amstelvener (53) wordt verdacht van drugssmokkel en witwassen. Zijn ex-vrouw (52) uit Amstelveen werd gearresteerd voor witwassen.

Via een ontsleuteld bericht via cryptocommunicatie kwam men hen op het spoor.

Beroep

Aan de orde is het transport van 250 kilo cocaïne naar Valencia (Spanje) een paar jaar geleden, dat wordt onderzocht door de politie en de FIOD. Bij dat onderzoek wordt ook betrokken voorbereiding van drugstransporten en witwassen van € 550.000 euro.

De vermoedelijke dader is vermoedelijk een recidivist. De man werd in 2013 veroordeeld tot acht jaar voor dezelfde misdaden als nu. Als gevolg van dat eerdere vonnis van de rechtbank in Rotterdam moet hij € 50 miljoen terugbetalen, verdiend met drugshandel en afpersing. Overigens ging hij tegen dat vonnis in beroep.

Vastgoed

Hij zou volgens het OM vastgoed hebben in Nederland, Spanje, Nicaragua, Dubai, alsmede een Zwitserse bankrekening en geen vermogen op eigen naam; daarvoor zou hij katvangers gebruiken. Volgens het OM zou hij wisselend in Nederland, Spanje en Dubai verblijven en veel contact betalen aan hotels, restaurant en cosmetische ingrepen. Terwijl hij aangehouden werd stond hij op het punt naar Spanje te reizen en een semiautomatisch wapen en harddrugs gevonden. De vrouw uit Amstelveen blijft wel verdachte, hoewel zij is vrijgelaten. Haar ex-man bleef donderdag veertien dagen erbij als voorarrest.

9 REACTIES

 1. Waarom is juist die vrouw vrij gelaten . Ik heb er geen verstand van maar mij lijkt me dat je juist die witwasserij moet aanpakken om die geldstromen tussen onderwereld en bovenwereld te frustreren.

  • Ex in AV van witwasser aangehouden.
   Witwasser van ex in AV aangehouden
   AV van witwasser in ex aangehouden.
   Ex van witwasser in AV aangehouden.
   Hè, hè.

  • Bedoelt u dat de titel ‘Ex in AV van witwasser aangehouden’ juist is?

   De witwasser werd in Stichtse Vecht aangehouden. Zijn ex in Amstelveen.
   Mijn laatste versie was dus juist, denk ik.

 2. Johan is niet zo sterk in het beheersen van de Nederlandse taal en nog minder sterk in het toegeven van zijn taalfouten en het corrigeren daarvan.

 3. Kappen nou! Johan is volgens mij een oudere en wellicht ook al wat dementerende man die duidelijk over zijn hoogtepunt heen is. Aanvaard dat en stop met zeuren daarover. Het zou alleen wel fijn zijn als hij zijn teksten beter naleest voordat hij ze plaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.