Uit door de gemeente genomineerde negentien foto’s van meer dan vijfhonderd inzendingen, mogen inwoners en bezoekers nu in het winkelcentrum Stadshart kiezen wel zij de mooiste vinden. Die keuze moet wel voor  zondag 19 mei zijn gemaakt. Dat is het gevolg van een fotowedstrijd – waarvoor een advertentietekst in de vorm van een persbericht is geschreven – die de gemeente samen met Canon organiseerde. 

Die fotowedstrijd heet ‘Natuurlijk Amstelveen’ en is onderdeel van ‘Visit Amstelveen’. Wethouder Adam Elzakalai onthulde donderdag (2 mei) de door de jury genomineerde foto’s, meldt de gemeente.

Groenste gemeente

Die staan in het Binnenhof bij het beeld Het Zwijntje (bij de Hema). Volgens wethouder Elzakalai (Economische Zaken en Stadspromotie) is Amstelveen de groenste gemeente van Noord-Holland. “Met deze wedstrijd willen we met Visit Amstelveen deze mooie natuur onder de aandacht brengen, zodat bezoekers en inwoners hier nog meer van kunnen genieten door te wandelen, fietsen of recreëren.” Hij zegt dat veel inwoners, volwassenen en kinderen die natuur heel goed hebben kunnen vastleggen.

Expositie

De door de gemeente aan gewezen jury maakte een voorselectie gemaakt van tien foto’s in de categorie volwassenen en negen foto’s in  die kinderen tot en met twaalf jaar. De panelen zijn voorzien van een QR-code waarmee men op de stempagina uitkomt. Dus iedereen kan stemmen op deze foto’s, zegt de gemeente. Mits men natuurlijk over een smartphone beschikt.  Er is een juryprijs en een publieksprijs. De winnaars krijgen een speciale tentoonstelling in het Cobra Museum vanaf 24 mei.

VIP-tickets

Naast de vakjuryprijzen zijn er ook publieksjuryprijzen, want de gemeente wil weten welke natuurfoto’s Amstelveners het mooist vinden. Tussen de stemmers worden vijf zogenaamde VIP-tickets voor de opening van een speciale tentoonstelling in het Cobra Museum verloot. Er zijn twee categorieën waar men zijn of haar stem voor kan uitbrengen: volwassenen en kinderen t/m 12 jaar. Link:

https://denkmee.amstelveen.nl/nl-NL/projects/fotowedstrijdnatuurlijkamstelveen

3 REACTIES

    • Van mij mag dat, maar dan moeten ze dat ook bij alle bewoners eens doen en dan laten ze voortdurend steken vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.