De Christelijke Oratoriumvereniging Amstelveen (COV) verzorgt zondag 29 april om 12.00 uur weer een concert in de Paaskerk aan het Augustinuspark 1. Het concert duurt ongeveer 1 uur.

Het koorprogramma omvat koren uit de oratoria “Paulus” en “Elias” van Felix Mendelssohn Bartholdy, het Avé Verum van Mozart, een koor uit “The Messiah” van G.F. Handel en werken die de COV tijdens de concerten van de afgelopen jaren in de Kruiskerk ten gehore heeft gebracht.

Daarnaast klinkt Psalm 150 van César Franck en het bekende “Cantique de Jean Racine” van Gabriel Fauré. Aan dit zeer gevarieerde concert werken mee: Elma van den Dool (sopraan), Menno Dekker (koorbegeleiding) en de jeugdige pianist Youp Schyns. De algehele leiding is in handen van dirigent Corné Mooibroek. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl

Orgelsolo

Speciaal voor dit koffieconcert is de zogenaamde “Kleine Orgelsolo Messe” van Joseph Haydn ingestudeerd. Een bijzondere mis, omdat de tijdsduur van de mis is teruggebracht (vandaar de aanduiding “kleine”) door in de delen Gloria en Credo de door de liturgie voorgeschreven teksten parallel door de vier koorpartijen te laten zingen.

De bijnaam “Orgelsolo Messe” duidt op het door de sopraansolo gezongen Benedictus, dat niet door een orkest begeleid wordt, maar door het orgel. Overigens worden de andere delen in dit concert door de piano begeleid.

Sopraan Elma van den Dool zingt de bekende aria “Rejoice Greatly” uit de Messiah, en Youp Schyns speelt werken van Brahms, Liszt, Schumann en Chopin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.