‘Cabaret voor de fijnproever’, noemt cultuurcentrum Griffioen op Uilenstede het. Dorine Wiersma staat daar op 11 mei (20.30 uur) met haar nieuwe voorstelling ‘Gaan we katten?’.

Dit is alweer haar vijfde avondvullende cabaretvoorstelling nadat zij in 2009 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied won. Dorine maakt cabaret voor de fijnproever volgens traditioneel recept: Haar ambachtelijke liedteksten kunnen in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en Drs. P. worden geplaatst.

Balans

In deze voorstelling maakt Dorine de balans op van haar eerste halve levenseeuw. Er is de afgelopen jaren, in relatief weinig tijd, een hoop veranderd. Mensen raken de draad kwijt, houden zich te veel bezig met zaken die, aldus Dorine, niet belangrijk of zelfs compleet ridicuul zijn. ‘Waarom zijn zoveel mensen ineens glutenintolerant?’ ‘Waarom twijfelt een Hollander nooit aan zijn gelijk?’ ‘En waar is Dave Roelvink in vredesnaam bekend door geworden?’

Gewapend met haar zwevende gitaren en een koffer vol kleinkunstliedjes zet Dorine de zaken weer in perspectief. Taalrijk, een beetje vilein, maar altijd hoopgevend

Loopbaan

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium. In 2009 ontving zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied voor ‘Stoute Heleen’. Ze maakte eerder de voorstellingen ‘Rustig Blijven’, ‘Goed Zo Dorine’, ‘Zei Ik Dat?’ en ‘D&A’. In samenwerking met beeldend kunstenaar Jasper Oostland maakte Dorine in 2017 een kalender met een serie kattenportretten in lied en beeld. Door het grote succes van de kalender lag deze ook voor 2018 in de winkels.

 

Kaarten via www.griffioen.vu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.