In samenwerking met filmplatform Cinetree biedt het Amsterdamse Bostheater begin september een gratis openluchtbioscoop aan. Elke film wordt daar ingeleid door een filmexpert van Cinetree en het filmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch.

Het Forest Filmfestival is een vervolg van de filmavonden die Cinetree eerder organiseerde in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum en de Hermitage. De programmering is ook nu weer in handen van Cinetree en bestaat uit twee titels die perfect passen bij de setting midden in het Amsterdamse bos.

Geluk

“Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch. Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten; Into the Wild en Captain Fantastic. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daar de sterrenhemel en het Amsterdamse bos bij op en magie is gegarandeerd”, zegt oprichtster Hanna Verboom van Cinetree.

Programmering

Op vrijdag 6 september wordt de film Into the Wild vertoond, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld. Met prachtige muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) en de indrukwekkende beelden van de wildernis in Alaska, is dit de perfecte openingsfilm van het Forest Filmfestival.

Oscar

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te voeden. Een hartverwarmende film die de juiste vragen stelt, zeker op de locatie van het Forest Filmfestival.

Strandstoel

Dankzij de samenwerking tussen Grolsch en Cinetree kan iedereen tijdens het festival gratis de films kijken. Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. Daarvoor miet wel huur worden betaald. Daar kan men ook een volle picknickmand met lekkernijen bij bestellen.

Elke avond wordt afgetrapt met de vertoning van een portret uit de korte docuserie ‘Karakters’, een eigen productie van Cinetree in samenwerking met Grolsch. De hoofdfilm, later op de avond, wordt ingeleid door Hanna Verboom en andere filmexperts van Cinetree.

Om 19:00 uur gaan de deuren van de openluchtbioscoop open en om 20.00 uur start het programma. Om 20:30 uur is er een introductie door een filmexpert en om 21:00 uur start de film. Het Amsterdamse Bostheater is gevestigd aan de  Duizendmeterweg  7 in Amstelveen.
Meer info: www.cinetree.nl/forest

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.