De Europees- en wereldkampioene zwemmen Kira Toussaint leert kinderen (van twee jaar en ouder) zelfredzaam te worden in zwembad De Meerkamp. Als eerste zwembad in de regio opent dat haar deuren voor ouders en hun kinderen (2+) daarvoor op 5 januari. 

Zwemster Kira Toussaint komt niet voor niets uit Amstelveen. In het zwembad waar zij van haar ouders zelf heeft leren zwemmen, geeft zij op donderdag 5 januari om 11:00 uur een Fibby zwemclinic.

‘Kantel’

Samen met ouders oefent zij kinderen spelenderwijs op de kant te komen na een val in het water met behulp van Nederlandse zwemuitvinding

Fibbym een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouder en kind. De Meerkamp is het eerste zwembad in regio dat ouders uitnodigt hun jonge kinderen te leren waterveiliger te worden. Uiteindelijk zelfs zonder Fibby. Geïnteresseerde gezinnen zijn welkom op 5 januari voor € 5 (voor een ouder en een kind samen) kennis te maken met Fibby. Op die dag

begeleiden ervaren Fibby trainers en Kira Toussaint ouders in het gebruik van het zwemhulpmiddel en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek. Wegens de hoge animo en een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via www.meerkamp.nl/.

Oefenen

Via een speciale aanbieding kunnen ouders na afloop blijven door oefenen. Want kinderen groeien op hun eigen tempo door zoveel mogelijk plezier te maken en ondertussen de

contwikkeling te stimuleren, zegt De Meerkamp. “Kinderen voelen zich al ver voordat zwemles start aangetrokken tot water”, meldt coördinator Suzan Kaynar op de locatie De Meerkamp. “Daarbij is het ook nog zo dat heel Nederland kampt met lange wachtlijsten voor zwemles. Fibby is een innovatief zwemhulpmiddel dat jonge kinderen helpt zelfredzaam te worden in en om het water. Wij denken dat het juist voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar, als ze nog niet op zwemles zitten, belangrijk is om te werken aan zelfredzaamheid.” Het leuke van de Fibby-methode is volgens Kaynar dat ouders dit zelf met hun kind kunnen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.