Het college van burgemeester en wethouders voelt kennelijk niets voor de omgekeerde boerenvlaggen in openbare ruimten. B en W doen dan ook de ‘nadrukkelijke oproep’ een demonstranten aan de kant van de boeren die de Nederlandse driekleur in omgekeerde volgorde (blauw, wit, rood) laten zien.

Volgens de gemeente komen er steeds meer klachten van Amstelveense inwoners over en de gemeente vraagt ook andere gevoelens dan die van de protesterende boeren (en tuinders) te respecteren.

Beneluxbaan

“Er komen bij de gemeente steeds meer geluiden binnen van Amstelveners die zich gekwetst voelen door de omgekeerde Nederlandse vlaggen die onder meer bij de Beneluxbaan hangen”, zeggen B&W. “Het college doet daarom een oproep aan de demonstranten rekening te houden met elkaar.”

Tegenover elkaar

Volgens locoburgemeester Herbert Raat vinden B&W het belangrijk dat recht wordt gedaan aan ieders gevoelens en opvattingen. “De samenleving staat steeds meer tegenover elkaar. In Amstelveen willen we begrip voor elkaars standpunten.” Hij vindt demonstreren een groot recht, waarvoor naar zijn mening de laatste weken ook de ruimte is gegeven. Behalve kennelijk als met blauw-wit-rode vlaggen gevoelens van boeren worden geuit.

“Als college hebben wij ook een verantwoordelijkheid naar de mensen die verdriet hebben van het zien van een omgekeerde Nederlandse vlag”, zegt hij. “Denk aan veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn, omdat zij hun leven gaven voor de Nederlandse vlag. De demonstranten hebben hun signaal kunnen afgeven. Nu doen wij een beroep op de redelijkheid en vragen wij aandacht voor het verdriet van mensen die de omgekeerde Nederlandse vlaggen zien. Openstaan voor elkaars mening en opvattingen is waar wij in Amstelveen voor staan. Dat is het Amstelveengevoel dat wij nastreven.”

7 COMMENTS

 1. Het blijkt dat circa 50% van de automobilisten zwaait, toetert, met zijn licht knippet of hun duim opsteken, sommigen daoen dat allemaal tegelijk…. de andere 49 % laat niets blijken. Minder dan 1%, doen hun middelvinger omhoog, statitsch kan je dus zeggen dat minder dan 1% tegen is. Dat kan iedereen zelf vaststellen door op een van de vele viaducten te gaan staan tussen de vlaggers en ook terug te gaan zwaaien naar de automobilisten, heel leuk en heel inspirerend!

 2. Geen veteraan is gestorven voor een stuk textiel, maar wel voor ons systeem van democratie dat m.i. verkracht wordt door een kleine groep boeren, die van alles doen , wat tegen de rechtstaat indruist. Ik heb ook genoeg kritiek op de overheid , maar ik ga geen asbest storten op snelwegen ,politici thuis opzoeken, medeweggebruikers bewust in gevaar brengen enz. Dat begint toch te rieken naar georganiseerde straatterreur.

 3. Ik denk dat meneer raad niet inziet dat ook Amstelveen boeren heeft die 47%dient te krijgen al dan niet te stoppen. Ik vraag me af of en hoe de gemeente Amstelveen in de toekomst zijn natuur gaat beschermen nnn gebieden kaart an de province staat ook al niet goed In getekend en bevat prive grond. Hier maakt Amstelveen beleid op. Huidige nnn gebieden worden niet volgens plan onderhouden door gebrek aan geld en deugdelijkbeheersplan. Planten /insecten /dieren verdwijnen hier snel waardoor riet overheerst. En t niet meet toegankelijk is. En dan nog dat agrarische grond de riool overstorten van Amstelveen zuivert gaan we verbeterd met 47%inkrimpen van de veestapel.

  • Ik snap u niet, terwijl ik dat wel wil. Wellicht moet u uw reactie herschrijven. Ook gebruikt u termen die een buitenstaander niet kent. ( nnn gebieden?)

   • Persoonlijk denk ik dat stikstof alleen een probleem van D66 is. Professoren ook trouwens. Nergens in de wereld geeft men ervan gehoord, laat staan dat men er iets aan doet. Stikstofprobleem houdt ook bij de grens (met bijvoorbeeld Duitsland) op. Maar Nederland. dat minuscule vlekje op de kaart zal het wel weer aan de rest van de wereld vertellen. Laat me niet lachen (nou ja, huilen met de boeren is beter).

    • Dat is nou net het probleem Johan! Een nietig vlekje op de kaart met een giga- produktie en een zee van stront. Diverse varkensmesterijen van wel 20.000 stuks op een klein oppervlak lijkt mij om diverse redenen niet gezond, ook economisch, zoals we een paar jaar geleden hebben mogen zien bij die grote hoeveelheid ruimingen in m.n. de IJsselvallei en wie mochten uiteindelijk dokken? Iedereen! Een flink tandje minder kan heus geen kwaad m.n. van die gigantische bedrijven.
     Men wil ook af van die grote subsidies en terecht. In elke tak van sport in het bedrijfsleven waar subsidies een te grote rol spelen werkt het op de lange duur niet meer. Genoeg gezien in het verleden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.