De veertienjarige uitvinder Wail Kherrazi leidt op de woensdagen 17 en 24 augustus (13.30 to t 15.00 uur) de workshop Bouw en programmeer een corona 1,5 meter afstand-melder. Hij doet dat in het kader van in de Maakplaats van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Met een Arduino (een klein board met programmeerbare elektronica) bouwen en programmeren de deelnemers een afstand-apparaat, dat piept als je te dicht bij iemand staat.

WailSalutern

Kherrazi zegt kinderen en jongeren graag te willen inspireren. Daarom heeft hij ook WailSalutem Foundation opgericht. Hiermee wil hij kinderen vaardigheden leren op het gebied van internet, technologie, robotica en programmeren. Het idee voor de corona 1,5 meter afstand-melder ontstond toen twee jaar geleden de 1,5 meter regel werd afgekondigd. Wail ondervond dat veel mensen moeite hadden om op een respectvolle manier 1,5 meter afstand te houden. “Ik vond programmeren altijd al leuk en toen ik nieuwe programmeermaterialen van mijn vader kreeg, ben ik een prototype voor een corona 1,5 meter afstand-melder gaan bouwen.”

Jeugdjournaal

Met die uitvinding trok hij al snel de aandacht. Hij werd geïnterviewd door het Jeugdjournaal, kwam met verschillende mensen in contact die hem hielpen een bedrijf op te zetten en werd genomineerd voor de Nationale Kinderprijs en de CSU Innovatie Award. Met zijn bedrijf, WailSalutem, wil hij naar zijn zeggen bewerkstelligen dat mensen gezond blijven, goed voor zichzelf zorgen, lief zijn voor elkaar en respectvol met elkaar omgaan. “Mijn apparaat maakt het gemakkelijker om afstand te houden. Je hoeft niet meer steeds te zeggen dat je graag afstand houdt. Dat doet het apparaat met zijn piepgeluid. En dat is fijn voor mensen die nu en in de toekomst graag afstand willen blijven houden.”

Tickets: Leden € 7,50, niet-leden € 15,00.  Voor meer informatie en/om aan te melden, kijk op de website van de Bibliotheek Amstelland: www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.