De gemeente steunt de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG), die colleges voor senioren over kunstmatige intelligentie verzorgt, via het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. Dat zegt wethouder Marijn van Ballegooien van Zorg.

“Mede dankzij deze steun kan OGJG in 2019 zo’n 40 colleges in Amstelveen

Marijn van Ballegooijen

organiseren”, zegt hij. “Het zijn colleges door jongeren voor ouderen.” De cursussen worden gegeven in het Odensehuis bij Alleman en zijn gericht op senioren met beginnende geheugenproblemen. Van Ballegooijen: “Voor mensen met dementie is het belangrijk mee te blijven doen. Daar kunnen deze colleges aan bijdragen.”

Robot

Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Tijdens de collegereeks ‘Robot Sapiens: Een kijkje in de wereld van kunstmatige intelligentie vertelt VU student-docente Selma van OGJG over de eerste robots en brengt het onderwerp dichterbij huis. Bij de collegereeks zijn ook mantelzorgers welkom.

Het eerste college ging over de geschiedenis van Kunstmatige intelligentie. Het tweede werd woensdag 13 maart gehouden en ging over technologie in ons dagelijks leven bespreken. Want overal vindt men die terug, van woonkamer tot het ziekenhuis. Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij het tweede college.

Colleges

Voor leergierige senioren organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan colleges in verzorgingshuizen, buurtcentra en bibliotheken, gegeven door enthousiaste student-docenten. In een reeks van vier opzichzelfstaande colleges, één keer per week, duiken de deelnemers in een bepaald vakgebied. Volgende colleges op woensdag 20 en woensdag 27 maart. Voor meer informatie over deze of andere collegereeksen kan men contact opnemen met de regiocoördinator Noord-Holland van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan via lisette@ogjg.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.