SieMatic en Gaggenau organiseren samen met de partners van de SieMatic Flagshipstore de eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races. Tot de partners behoren Arte, Bang & Olufsen Hegeman, het Amstekveense bedrijf Co van der Horst en Jetstone. Het evenement wordt op dinsdag 22 mei om 17.00 uur gehouden in SieMatic aan het Vondelpark (Hobbemastraat 2) onder leiding van Towant, een evenementenorganisatie in Italie, gespecialiseerd in events voor architecten. Onder leiding van chef-kok Stefan van Sprang van het Amstelveense tweesterrenrestaurant Aan de Poel nemen architecten het in de keuken tegen elkaar op.

Short Cooking Races is een culinaire wedstrijd met snelheid: in slechts 30 minuten moeten de deelnemers proberen elkaar te overtreffen.

Deze eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races is speciaal voor architecten: minimaal drie architectuurstudio’s strijden met elkaar om het beste gerecht van de avond te maken.

Dit gerecht heeft een thema: het hoofdingrediënt van de avond. Rondom dit ingrediënt, dat tevoren door Stefan van Sprang bekend is gemaakt, stellen de architecten hun recept samen. De benodigdheden daarvoor zijn door de chef-kok ingekocht en liggen klaar op de dag van de battle.

Op de avond zelf hebben de architecten dertig minuten de tijd om hun gerecht klaar te maken. Direct na afloop worden ze geserveerd en door sterrenchef Stefan beoordeeld.

1 REACTIE

  1. Je moet natuurlijk wel de opdrachten aanpassen!
    Dus
    1. Kook een ei.
    2. Bak een ei.
    3. En voor de talenten onder hen: Bak een pannenkoek met als toppunt een stukje spek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.