Ter gelegenheid van de geboortedag van Annie M. G. Schmidt op 20 mei en ter afsluiting van de Annie M.G. Schmidt-week bij de bibliotheek kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar een vrolijke, interactieve en beeldende voorstelling bijwonen in de bibliotheek aan het Stadsplein.  Verhalenverteller Peter Faber (de andere) vertelt daar op zondag 27 mei (16.00 tot 16.45 uur) het verhaal ‘De olifant die woord hield’.

Het verhaal gaat over de Zuid Afrikaanse vogel Wok. Zittend op een groot nest met daarin een groot ei. Vogel Wok verveelt zich rot en vraagt de dieren die langs komen of zij niet een poosje op haar ei willen broeden. Geen van de dieren heeft daar zin in.

Op een goede dag komt er een olifant voorbij die best even op het ei van vogel Wok wil zitten. Olifant hijst zich met moeite de boom in en belooft vogel Wok te blijven zitten tot ze terugkomt. Hij wacht… en wacht… en wacht… Tot op een dag een jager komt die Olifant neer willen schieten. Hoe dit afloopt en of vogel Wok ooit nog terug komt zie men in de voorstelling.

In ’t verhaal

Peter Faber vertelt de meest uiteenlopende verhalen aan jong en oud. Vol passie en energie verleidt hij zijn luisteraar zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van mens en dier, brengt hen tot leven en staat zo letterlijk midden in zijn verhaal.

Kaartjes via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken. Kosten: €4 (leden) en €8 (niet-leden)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.